3 weg klep vaillant ketel vhr 24-28c

3 weg klep vaillant ketel vhr 24-28c

Net een huis gekocht en meteen een storing in onze CV. Onze CV de Vaillant VHR- 24-28C bleef de hele nacht Warm water stoken door verwarmingsbuizen. Na wat onderzoek bleek de 3 weg klep vast te zitten.

Na het verwijderen van de behuizing, en het verwijderen van de motor. Kon ik de 3 weg klep naar beneden drukken en kwam heel traag tot bijna niet weer omhoog.

Verwijderen van de motor: onder de motor zit een klein palletje deze duw je in en tegelijk draai je hem rechtsom, als het goed is klikt hij er zo af. Andersom zit hij er ook zo weer op. En het maakt niet uit dat je CV aanstaat. (Motor: dat grijze blok met witte sticker waar Honywell – VC8040-37 of evt iets afwijkend nummer opstaat)

Opties:

  1. Een nieuwe Vaillant binnenwerk (driewegventiel)
  2. Het uit elkaar halen, schoonmaken en opnieuw invetten van het binnenwerk

Ik heb na onderzoek gekozen voor nummer 2, Ik had niet de gereedschap om hem te kunnen verwijderen en te controleren als hij gebroken was. Maar ik had nog 1 extra liggen op de CV, waarschijnlijk een monteur laten liggen bij onderhoud. Dus anders zou ik deze gebruiken, niet meteen want hij was ook smerig.

Ik heb besteld:

Vaillant heet water vet 8 gr Link

Honeywell montagesleutel VC-serie Link

Na ontvangst en verwijderen van het binnenwerk, deze uit elkaar gehaald en opnieuw ingevet. De CV werkt weer uitstekend! En ik kan nu stukken goedkoper onderhouden, en +- 20min van je tijd kwijt mits je gedeelte water al uit je cv hebt. Niet je hele cv + buizen leeg laten lopen haha! Even afsluiten en alleen je cv leeg !

Hier onder 2 filmpjes waar ik zeker wat aan heb gehad en jullie vast en zeker ook! Tevens staat er op deze pagina heel veel beschreven over dit probleem: Takecareonline

Onderzoek:

Schoonmaken en invetten: