Corsa c Ruitenwissermotor gekkigheid

Corsa c Ruitenwissermotor gekkigheid

Ik kocht voor mijn schoonmoeder haar Corsa een Opel Corsa C 1.2 2004, een nieuwe ruitenwissermotor omdat haar ruitenwissers steeds stopte midden op haar raam..
Na ontvangst van de nieuwe met het merk Topran, en na aansluiten hiervan deed deze nieuwe precies hetzelfde.. hij stopte halverwege en dus weer midden op het raam.. Ik begreep hier helemaal niets van.

Heb alle stroomkabels gemeten en het hele mechanisme uit elkaar gehaald, schoongemaakt ingevet etc.. Ook de hoofdrelais getest, hele schema’s erbij. Uiteindelijk kwam ik dus uit bij de ecu (computer van de auto) (Duur Grapje!)
Na 3 dagen klooien was ik er flauw van en heb ik gevraagd als ik mijn zwager zijn Opel Corsa 1.0 2002 even mag lenen om de schakelaar aan het stuur om te wisselen.. want wie weet! Maar ook dit loste mijn probleem niet op.
Mijn zwager kwam met de suggestie om zijn auto te laten staan, zodat ik wellicht meer kon omwisselen om te testen. De volgende dag besloot ik voor de gein zijn ruitenwissermotor om te zetten (precies zelfde versie als de oude kapotte van mijn schoonmoeder..)
En bijzonder genoeg deed deze het gewoon goed!! op mijn schoonmoeder haar auto.. Dus toen concludeerde ik dat deze nieuwe van Topran stuk zou moeten zijn, want het zelfde probleem… Dus ja daar zit je dan..
Hierna voor de grap testte ik de nieuwe Topran op die van mijn zwager zijn Corsa. En hier deed hij het wel gewoon met volledige slag!
Ik snapte er niks van.. Je zou toch denken dat er geen verschil in auto zou moeten zijn.. want de oude was van beide zelfde merk zelfde type waarschijnlijk al van fabrieks aan.

Ik heb uiteindelijk mijn schoonmoeder en zwager gecompenseerd. Hij een nieuwe zij een oude, maar het werkt tenminste weer 😛 Mechaniek uit elkaar gehaald, schoongemaakt en op nieuw ingevet.
– 23001902 topran