Werk Interesses

Opgeleid tot een Desktop Publisher, opmaken van reclame drukwerk, logo’s en uiteraard het maken van Websites waar ik mij uiteindelijk meer in heb verdiept. Het maken van websites doe ik eigenlijk al vanaf 2005.

Opgegroeid met een oude Olivetti en het hele begin van het internet meegemaakt (consumenten internet 1993), de oude 56k modems en windows 3.1!

Natuurlijk was ik al jaren bezig met Computers & Auto's. Maar schakelde ik over naar een grafische opleiding. Iedereen om mij heen zeiden altijd waarom ga je niet de ICT in, niet wetende dat dit na enkele jaren zo zal uitgroeien en tegenwoordig heel belangrijk is.

Ik focuste mij begin studietijd juist op beroepen die mij niet eigen waren maar wel heel interessant vond. Maar ergens heb ik wel spijt dat ik destijds niet de Breede richting van ICT/multimedia heb gevolgd gezien de technologische bevorderingen die we de laatste 10 jaar hebben. En of ook niet de opleiding Automonteur Niv.2 MBO heb afgemaakt, de opleiding was vrij saai omdat ik er al veel verder in was, en ben ik doorgestroomd naar een grafische opleiding. Jong zijn..

Goed ik heb niet de opleidingen gedaan, maar wel de kennis.

 

#Werkzaamheden

Ik ben uiteindelijk afgestudeerd als Desktop Publisher (DTP). Het ontwerpen van drukwerk/websites, zelf heb ik altijd het meeste plezier gehad in het ontwerpen van websites, dan wel vooral het uiterlijk dus UI Design zodat de User Interface er aantrekkelijk uitziet, ook hou ik mij bezig met UX Design want een website of applicatie moet natuurlijk goed functioneren.

In 2008 ben ik zelfstandig gegaan, maar hier kwam ik vrij snel op terug. Te weinig ervaring. In 2016 heb ik mij weer ingeschreven bij de kvk en sindsdien nog steeds zelfstandig. Ik zie het sinds de afgelopen 3 jaar wel meer als een parttime-functie zodat ik ook meer tijd heb voor andere projecten. Momenteel surveilleer ik ook bij tentamens voor de RUG Universiteit op oproepbasis sinds 2021, leuk om ook eens de deur uit te zijn. Tevens ben ik momenteel ook opzoek naar iets vast dan wel parttime en iets anders dan websites ontwikkelen.

 #Vaardigheden 

Ik pik vaardigheden snel op. Ben een doener, hou van aanpakken en het leren van nieuwe dingen.
Kan goed samenwerken. En kan het met eigenlijk iedereen wel vinden.
En deel graag informatie met anderen, we leren in ons leven tenslotte van elkaar en zo verder.

ICT/ Multimedia: Bouwen en repareren van computers, werken aan netwerken, onderhouden van webservers. Natuurlijk ook werken met veel verschillende software en hardware. Ondersteunen bij het installeren en instellen van apparatuur en aanleggen van netwerken. (25+ jaar)
Webdeveloper: Het beheren van servers en het ontwerpen van functionerende website met mooie vormgeving.
Autotechniek: o.a. Repareren van auto's, controles, diagnoses stellen, onderhoud, APK voor check, advies geven.(15+ jaar) 
Tuinaanleg: Ideeën schetsen en uitwerken. Niet bang voor vieze handen! (10+ jaar)
Verhuizer: ik help graag bij (grote) verhuizingen en kan flink aanpakken. (10+ jaar)
Klusjesman: Ook binnenshuis doe ik alles zelf. Verwarming aanleggen, cv installeren, muurtje bouwen, laminaat leggen etc. (15+ jaar)
Planner: Plannen en organiseren van lanparty’s en online toernooien. Oplossen van problemen en klachten. Voorzitter van vergaderingen en wanneer nodig notuleren.

Ik heb veel ervaring met meeste programma’s en programmeertalen, uiteraard door mijn studie maar ook door veel zelf kennisbehoud. Ben bekend met Multimedia-technieken

Automatiseringskennis (aantal voorbeelden) ▪ Photoshop ▪ Indesign ▪ Illustrator ▪ Dreamweaver ▪ Firefox ▪ Premiere ▪ Cyberlink Power Director ▪ Sublime text ▪ WinScp ▪ Mac OS ▪ Windows ▪ Linux / Apache / Mysql ▪ Microsoft office Programmeertalen ▪ HTML ▪ CSS ▪ PHP ▪ Laravel ▪ Bootstrap ▪ jQuery ▪ Javascript ▪ XML ▪ Flash ▪ UI / UX Design CMS ▪ Wordpress ▪ Joomla ▪ WHMCS ▪ PHPBB ▪ Magento Webhost panelen ▪ cPanel ▪ Plesk ▪ DirectAdmin ▪ ISPConfig ▪ Virtualmin ▪ Sentora ▪ Froxlor ▪ Vesta CP ▪ phpMyAdmin

CV Jos van der Woude